Oasis Dining Quarter – Meadowhall

Detail design, supply, installation, programming and control of the full feature lighting scheme.

  • Property Owner:
    British Land
  • Client:
    British Land
  • Project Team:
    The Harris Partnership, Arcadis, Atlas
  • Scope of Works:
    Detail design, supply, installation, programming and control of the full feature lighting scheme.
  • Bespoke focus:
    It's never easy retrofitting a complex lighting solution so we designed and installed a number of bespoke bracket arrangements to safely and attractively affix the catenary onto the existing structure.

Architectural practice, The Harris Partnership were responsible for modernising the food court at the popular retail destination, Meadowhall, Sheffield.  The development included a number of upgrades, one of the main focal points being the catenary feature lighting in the atrium.

After numerous successful collaborations with The Harris Partnership, including two previous catenary lighting solutions, the team approached Studiotech to assist with the detail design, supply and installation of the bespoke catenary feature lighting and additional lighting upgrades.

There were a number of areas that Studiotech took responsibility for including the curved recessed soffit lighting, column mounted floodlights, suspended and recessed downlights, linear lighting between timber slats as well as the emergency lighting.  Yet the most obvious and eye-catching element was the suspended catenary lighting, seemingly floating above the dining space.  Studiotech were responsible for the detail design, supply, installation and control of the full lighting scheme. 

The result is a catenary lighting solution that serves as a striking centrepiece within the social hub of one of Sheffield’s most loved retail destinations.

Read more about our Catenary Lighting Solutions

 

The Harris Partnership was delighted to work alongside Studiotech again in implementing a large scale scheme across the Oasis food court in Meadowhall. Whilst we faced many technical and logistical challenges, as often comes with large scale schemes at height, we effectively worked together to provide a solution and create the vision. Studiotech were crucial in delivering the design and we hope to work together soon in the future"
The Harris Partnership